Aktualityi-POSTŠport

Univerziáda Slovenskej Republiky 2012

poradna

V dňoch 23.1. – 26.1. 2012 bola Banská Bystrica dejiskom zimnej časti v poradí III. Univerziády SR. Ide o najväčšie domáce podujatie pre vysokoškolákov, ktoré sa koná každé 4 roky. Organizátorom tohto športového podujatia bola tentokrát Univerzita Mateja Bela, ktorá usporiadala preteky v športoch ako bedminton, speed badminton, squash, karate, florbal, futsal, lyžovanie, biatlon a lezecká disciplína – bouldering. Pretekári z univerzít celého Slovenska boli do jednotlivých disciplín oslovení a nominovaní na základe návrhu športovej komisie a schválenia výkonného výboru Slovenskej asociácie univerzitného športu.

V lezeckej disciplíne, boulderingu, štartovali aj pretekárky z Horolezeckého klubu Zlaté Moravce – Lucia a Simona Korcové. Obidve úspešne reprezentovali práve Univerzitu Mateja Bela, na ktorej tento rok končia štúdium telesnej výchovy a anglického jazyka. Už v kvalifikácii predviedli výkony, ktorými dali jasne najavo, že si prišli vyliezť pre medailové umiestnenia. Vo finále, kde pretekárov čakali postavené ďalšie 4 cesty, sa Lucii podarilo preliezť všetky bez väčšieho zaváhania, čím si vybojovala zlaté 1.miesto. Simona v tretej ceste zariskovala a pokúsila sa o dlhý skok, čo ju stálo pokus a podarilo sa jej to až na druhýkrát, tak si odnáša nakoniec strieborné 2.miesto.

Výsledky ženy:

1. Lucia Korcová – UMB Banská Bystrica

2. Simona Korcová – UMB Banská Bystrica

3. Lenka Mlynarčíková – ŽU Žilina

Výsledky muži:

1. Dávid Šatánek – ŽU Žilina

2. Michal Svrček – ŽU Žilina

3. Ivan Fuchs – TU Košice

HK Zlaté Moravce

[hr]

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button